Back to top

Vocabulari de la moto de neu

Presentació

Vocabulari de la moto de neu - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2022
Amb el suport de: Govern d’Andorra

 

El Vocabulari de la moto de neu recull més de quaranta termes referits a la tipologia i els components de les motos de neu, com a complement de la infografia que en mostra les parts més destacades.

Es tracta d’una obra que ha tingut el suport del Govern d’Andorra en les fases d’extracció i fixació dels termes i les definicions i també la seva col·laboració en la gestió dels especialistes que han revisat la informació continguda.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès, italià, anglès i alemany; una definició, i, en un nombre elevat de casos, també notes explicatives o que fan referència a termes relacionats.

Amb aquest vocabulari, el TERMCAT vol contribuir al coneixement de les motos de neu en llengua catalana, amb l’aportació de formes adaptades i explicacions complementàries. Cal tenir en compte que una moto de neu és bàsicament una moto adaptada al desplaçament sobre superfícies nevades o gelades, sobretot per mitjà d’una eruga que facilita la tracció i de dos esquís anteriors que n’asseguren l’estabilitat. Això fa que una part de la terminologia sigui compartida amb les motos, una altra part sigui compartida amb els vehicles de tracció per eruga i encara una altra part correspongui a termes propis.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”), en qualsevol de les llengües del diccionari.

 

Equip de treball
Arbre de camp

Material complementari:
Infografia de la moto de neu

 La moto de neu

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb el suport de:

Govern d'Andorra

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari de la moto de neu [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/306>

 

Darrera actualització: 24-03-2023