Back to top

Terminologia del triatló

Presentació

Terminologia del triatló - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018

Amb la col·laboració de: Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Federació Catalana de Triatló

 

La Terminologia del triatló presenta prop d’un centenar de termes propis d’aquesta activitat esportiva, relacionats sobretot amb les parts que integren un triatló (els segments i les transicions), el material requerit, el reglament (cronometratge i penalitzacions) i les modalitats d’aquesta pràctica esportiva. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; una definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L’obra, que és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i la Federació Catalana de Triatló, pretén oferir un conjunt de terminologia que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit esportiu i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants. Per a més detalls, vegeu la Introducció.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball

Introducció

Bibliografia

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb la col·laboració de:

Unió de Federacions Esportives de Catalunya          Logo Federació Catalana de Triatló

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia del triatló [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)

<https://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/251/

 

Darrera actualització: 04-04-2024