Back to top

Diccionari general de l'esport

Presentació

Diccionari general de l'esport - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2010-2020
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya; Govern d'Andorra; Govern de les Illes Balears
Amb la col·laboració de: Unió de Federacions Esportives de Catalunya 

 

Aquest diccionari actualitza, revisa i completa, amb una periodicitat anual, el Diccionari general de l’esport, una obra elaborada pel TERMCAT l’any 2010 amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de diverses federacions balears i valencianes i amb el suport dels governs català (Secretaria de Política Lingüística), andorrà (Direcció General de Política Lingüística) i balear (Direcció General de Política Lingüística).

Arran de les diverses actualitzacions fetes des del 2010, s’hi han incorporat nous esports treballats posteriorment pel TERMCAT (per exemple, triatló, criquet o curses populars) i també un bon grapat de termes pertanyents a àrees  ja existents (automobilisme, medicina de l’esport, gimnàstica, etc.). D’aquesta manera, el diccionari ara té uns 11.400 termes classificats en 87 esports diferents.

L’objectiu és el mateix que ha guiat aquesta obra des de la seva primera versió: convertir-lo en una eina de consulta habitual d’un públic molt ampli: practicants, tècnics, àrbitres, aficionats, periodistes, traductors i correctors. Amb la consulta, podran saber quina és la denominació catalana d’un significat, quins equivalents té en castellà, francès o anglès, què vol dir exactament un terme o, també, quins són els termes bàsics d’un esport concret.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball (extret de l'edició en paper)
Pròleg (extret de l'edició en paper)
Introducció (extret de l'edició en paper)
Arbre de camp
Annex de lesions esportives (extret de l'edició en paper)
Recull fotogràfic (extret de l'edició en paper)
Bibliografia (extret de l'edició en paper)

 

Autoria i edició:

TermCat

 

Amb el suport de: 

Generalitat de Catalunya          Govern d'Andorra          Govern de les Illes Balears

 

 Amb la col·laboració:

Unió de Federacions Esportives de Catalunya

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2020. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

 

Darrera actualització: 14-01-2021