Velocitat sobre la pell de l'aigua

moto aquàtica

Us agrada la velocitat i us agrada el motor, però al final us avorreixen els circuits invariables, periòdicament revisats i alterats només per la mica d'aigua de la pluja o d'un bassal?

Sentiu que necessiteu més aigua, molta més aigua, però tampoc voleu desplaçar-vos a cops de rem, ni fiar-ho tot a les veles, ni anar fent amb un llagut i un motoret? El que voleu és governar l'aigua, sortir a mar obert o trencar la superfície de vidre d’un estany amb l'accelerador premut a fons? Competir, vaja. Competir amb vosaltres mateixos o competir amb altres pilots com a membre d’una escuderia, però competir…

Si us trobeu en aquest punt, heu de saber que hi ha una solució: esteu fets de la pasta dels que viuen a cavall d’una moto aquàtica.

Fent de pilots de moto aquàtica anireu drets, si es tracta d'una moto de conducció dempeus, o asseguts, en una moto de conducció assegut. Per impulsar la moto haureu de prémer amb la mà l’accelerador, que fa augmentar la pressió del corrent d’aigua generat a la turbina i expulsat per la tovera. I no fareu anar un timó sinó un manillar connectat a la tovera, que, segons com estigui orientada, farà girar la moto en una direcció o altra.

Evidentment, vosaltres sereu pilots conscienciats. Dels que van equipats amb armilla salvavides i, si pot ser, també amb ulleres de protecció i casc. Dels que respecten estrictament els espais delimitats per als banyistes. Dels que es fixen al canell o a l’armilla salvavides la corda que desactivarà el motor si un imprevist els fa caure a l’aigua. Dels que, si volen fer un tast de competició o en volen saber més, recorren a la Federació Catalana de Motonàutica.

I, perquè sou de motor i sou d'aigua, quan torneu a la costa o a la riba baixareu amb l’adrenalina disparada. Embriagats alhora per la velocitat i pels salts sobre la pell fràgil de l’aigua —que és una experiència que no tenen els que cremen goma sobre l'asfalt d'un circuit immutable, volta rere volta.

 

[Apunt elaborat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Motonàutica]

Federació Catalana de Motonàutica