Tots a córrer!

esports

La Marató de Barcelona s'ha convertit en una de les proves esportives més populars dels darrers anys i ha adquirit molta projecció internacional, amb milers de corredors vinguts d'arreu del món.

La majoria de maratonians preparen la cursa durant mesos i segueixen entrenaments específics per aconseguir arribar al dia de l’esdeveniment en el millor estat de forma amb l'objectiu de fer una bona marca.

Paral·lelament a la marató, aquests dies també té lloc la fira ExpoSports, dedicada al món de les curses a peu, les curses de muntanya, el triatló, el ciclisme de carretera o la BTT, que reuneix les marques líders del sector.

Per a familiaritzar-vos amb la terminologia pròpia d’aquest àmbit, el TERMCAT us ofereix el Diccionari d’atletisme, que recull uns quatre-cents cinquanta termes amb les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès.

La terminologia recollida al diccionari fa referència sobretot a l’espai de competició, les modalitats i les proves de cada modalitat, l’equip requerit, els esportistes, els jutges i l'organització.

Així, hi trobareu termes propis d’aquest esport com ara cotxe escombra, cronometratge oficial, dorsal, escamot, full de competició, gambada, grup capdavanter, grup de cua, marcar el ritme, punt d’avituallament, etc.