Pilota de partit

tennis

Els amants del tennis gaudeixen aquests dies d’un altre Grand Slam, una de les cites més esperades de l’any que enfronta a Austràlia, França, Anglaterra i als Estats Units els millors tennistes del món.

Aquest torneig representa una de les competicions de més renom d’aquest esport, d’una banda, pel nombre de punts que ajuda a obtenir en el rànquing mundial de l’Associació de Tennistes Professionals (ATP) i, de l’altra, pel bon grapat de diners que els guanyadors s’enduen.

Pel que fa al reglament, els partits es divideixen en sets (tres o cinc, depenent del cas), que a la vegada estan integrats per sis jocs. Cada joc s’inicia amb el servei, que es va alternant. Si un servei és prou potent, es pot arribar a fer un punt directe (ace). Ara bé, si els nervis juguen una mala passada, hi ha el perill de cometre una doble falta i perdre el punt. El primer jugador que guanya els quatre punts que componen cada joc (zero, quinze, trenta i quaranta) és el guanyador del joc. En cas que s’arribi a quaranta iguals (deuce), guanya el joc el primer jugador que aconsegueixi dos punts d’avantatge. Pel que fa als jocs, si l’empat és produeix al final del set, s’estableix el joc decisiu (tie-break).

Com sempre, trobareu tots aquests termes i la resta de terminologia de l’àmbit al Diccionari general de l’esport i al Cercaterm.