Mundial de motociclisme

automobilisme

Aquest cap de setmana arriba de nou la festa del motor al Circuit de Catalunya: el Gran Premi de motociclisme. L’expectació és màxima i els circuits s’omplen ja abans de les curses per assistir a les tandes lliures i oficials dels entrenaments, que determinen la posició dels pilots a la graella de sortida en les tres categories del campionat del món de motociclisme de velocitat: Moto3, Moto2 i MotoGP.

Una vegada més, les fotos més espectaculars ens ensenyaran les màquines en un angle d’inclinació inversemblant als revolts, quan els pilots ja han superat el punt de frenada i es preparen per a accelerar un cop superat el vèrtex, o fins i tot abans.

Per a la consulta de termes com ara bandera vermella, bandera de quadres, brífing, línia de boxs, mànega, pàdoc, posició preferent, volta ràpida i la resta de terminologia de l’àmbit, el TERMCAT ofereix el Diccionari de motociclisme, que recull prop de dos-cents termes amb les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès, revisats per especialistes de la Federació Catalana de Motociclisme.

Recordeu que també podeu consultar tots els termes al Cercaterm.