El mundial de futbol

futbol

Els amants del futbol estan de sort. Després de la temporada futbolística que acabem de viure, amb una lliga que no s’ha resolt fins al final —tant pel que fa als equips en zona de descens, com pel que fa als equips que es disputaven les places per a les competicions europees o, fins i tot, el guanyador de la lliga—, aquest estiu és el torn de la copa mundial.

La copa mundial és una competició internacional de futbol que organitza cada quatre anys la Federació Internacional de Futbol Associació (FIFA). Aquesta edició, que és la dinovena, se celebra a la República de Sud-àfrica de l'11 de juny a l'11 de juliol de 2010. Durant aquest mes veurem com els 32 equips que s'han classificat per a la fase final es disputen el títol de millor del món.

En una primera fase aquests 32 equips s’enfrontaran entre ells, dividits per grups, per poder accedir a la segona fase. I en aquesta segona fase es disputaran els vuitens de final, els quarts de final, la semifinal, el partit entre el tercer i el quart classificats, i la final, que determinarà qui guanyarà el torneig.

Tots els termes marcats en negreta els podeu consultar al Cercaterm o al Diccionari general de l’esport, un recull terminològic de gairebé 11.000 termes que el TERMCAT acaba de publicar. Cada terme inclou, a més de la definició, la denominació catalana i els equivalents en castellà, francès i anglès. Ara, si només us interessa el futbol i prou, també podeu accedir al Diccionari de futbol, que trobareu en línia a la pàgina web del TERMCAT i que inclou, a més, equivalents en alemany i italià.