Esports olímpics d’hivern

esports

Sabeu què són el bob, l’acroesquí o el cúrling? Doncs són noms d\'esports que aquests dies, i amb motiu dels Jocs Olímpics d’Hivern Vancouver 2010, sentirem més d’una vegada. Per això, és bon moment per repassar la terminologia associada a aquest esdeveniment, que ara ens cau ben lluny, a la costa oest del Canadà, però potser en el futur ens pot caure més a prop.

Al costat dels esports de neu més coneguts, com ara l’esquí de fons i l’esquí alpí, també són modalitats olímpiques el biatló, la modalitat de competició d\'esquí nòrdic que comprèn l\'esquí de fons i el tir, o la combinada nòrdica, que inclou proves d\'esquí de fons i de salt de trampolí. També, el surf de neu (en anglès, snowboard) i la modalitat de migtub (en anglès, halfpipe).

Pel que fa al gel, al costat de l’hoquei sobre gel, el patinatge artístic i el patinatge de velocitat també seran motiu de competició el luge, el tobogan (en anglès, skeleton) i el patinatge de velocitat sobre pista curta (en anglès, short track speed skating).

Si sou seguidors d’aquest esdeveniment, us recomanem que consulteu al Cercaterm i al diccionari en línia Terminologia dels esports d’hivern tant les característiques d’aquestes modalitats esportives i les seves denominacions en altres llengües, com la resta de terminologia associada a l’olimpisme d’hivern. Bona sort als participants, molta neu i que guanyi el millor!