Ara que Esport3 entra en joc

esports

Amb el començament de les emissions del nou canal de Televisió de Catalunya Esport3, millorarà l’oferta esportiva en llengua catalana als mitjans, i podrem constatar una vegada més que els esports són un àmbit en què la societat moderna no cessa de crear nous recursos expressius i nova terminologia.

El TERMCAT sempre ha prestat una gran atenció a aquesta terminologia esportiva: fruit d’aquest esforç són un important nombre d’obres, entre les quals es poden destacar diccionaris en línia com els de futbol, atletisme, esgrima, motociclisme o surf de neu, alguns dels quals també estan disponibles com a terminologies obertes descarregables.

L’obra de més abast que recull tot aquest treball del TERMCAT en el camp de l’esport és el Diccionari general de l’esport, que, amb 11.000 termes relatius a 80 esports diferents, sintetitza la feina feta al llarg dels anys i exemplifica la metodologia de treball del TERMCAT, amb la col·laboració d’un gran nombre d’especialistes (per exemple, de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de diverses federacions balears i valencianes) i amb la normalització de 1.500 termes, presents ara a la Neoloteca. El Diccionari general de l’esport també està disponible com a diccionari en línia i com a terminologia oberta.

El TERMCAT ofereix així a professionals i a aficionats una eina de consulta, amb la qual podreu també satisfer curiositats com ara saber si hi ha alguna forma catalana per a quarterback, o si és correcte escriure estic, o saber en què consisteixen el corfbol o el cinc bitlles.