Back to top

Terminologia del twirling

Presentació

Terminologia del twirling - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb la col·laboració de: Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Federació Esportiva Catalana de Twirling 

 

La Terminologia del twirling és un recull dels termes bàsics que s’utilitzen en aquest esport, que es practica amb acompanyament musical i que consisteix a executar exercicis de manera coordinada i harmònica amb un o més bastons, o bé, en modalitats habitualment d’exhibició, amb pompons o banderes. La Terminologia del twirling conté una setantena de termes, classificats temàticament en tres àrees: conceptes generals; modalitats i disciplines, i elements. Amb aquesta obra es pretén cobrir el buit terminològic que hi ha en català entorn de la terminologia pròpia del twirling, un esport que en els darrers anys ha arrelat en el territori català.

Cada article terminològic conté una denominació catalana principal i denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, anglès i francès documentats; una definició, i, quan s’ha considerat necessari, notes complementàries. També inclou l’àrea temàtica en què es classifica el terme.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

Més documentació sobre el projecte:
Apunt sobre la sessió de normalització de termes de twirling
Què és el twirling?: vídeo del programa ZonaUFEC, d’UFECTV

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Amb la col·laboració de:

Unió de Federacions Esportives de Catalunya          Federació Esportiva Catalana de twirling

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia del twirling [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-em-linia/203>

 

Darrera actualització: 05-04-2024