Back to top

Diccionari d'esports nàutics

Presentació

Diccionari d'esports nàutics - Presentació

©  Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2008 (Primera edició: 2005)

 

El Diccionari d’esports nàutics recull prop d’un miler de termes dels àmbits de la vela, el surf, l'esquí nàutic, la motonàutica, el rem i el piragüisme, amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès. La versió presentada és una segona edició, actualitzada i ampliada, del diccionari que es va publicar l’any 2005.

Els termes d’aquest diccionari procedeixen del Diccionari general de l’esport, editat pel TERMCAT l’any 2010. Es tracta de termes que tenen el seu origen en els diccionaris olímpics de 1992 (Diccionari de vela, Diccionari de rem i Diccionari de piragüisme), convenientment actualitzats, i en lèxics revisats per especialistes de les federacions respectives per als altres esports.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent: 
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'esports nàutics [en línia]. 2a ed. actual. i ampl. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/10>

 

Darrera actualització: 03-02-2021