Una nova infografia interactiva difon els termes del quadre de la bicicleta

Imatge de la infografia

El TERMCAT presenta una nova infografia interactiva que permet consultar els noms de les peces que configuren el quadre d’una bicicleta de carretera i la forquilla de suspensió d’una bicicleta tot terreny, amb enllaços a més de vint termes acompanyats d’una definició en català i equivalents en castellà, francès, italià i anglès.

De tots els vehicles existents, la bicicleta és sense cap mena de dubte el que ha aconseguit combinar millor el valor pràctic i el respecte mediambiental. I, probablement, també és el que ha sabut treure més profit de l’esforç de l’usuari per a desplaçar-se. De fet, avui en dia és tant una eina de treball com un mitjà de fer esport, de portar una vida saludable o, senzillament, de distreure’s una estona, vàlid a més per a qualsevol edat.

I, per aconseguir aquest equilibri òptim de vehicle pràctic, sostenible i eficient, el quadre és fonamental. Un quadre de bicicleta és una estructura tubular sàviament disposada per aconseguir alhora resistència, rigidesa i lleugeresa. És, de fet, una obra mestra del disseny, ja que fa uns cent anys que es manté pràcticament inalterable i és compartit per moltes bicicletes de naturalesa diferent. Saber quines són les peces que el formen, doncs, és un homenatge a una història d’èxit.

Aquesta infografia s’afegeix al conjunt de materials i recursos gràfics i interactius que ofereix el TERMCAT des de la seva pàgina web. Actualment s’hi recullen prop de 150 pòsters, infografies i altres recursos dels diversos àmbits. Pel que fa als termes enllaçats, pertanyen al Diccionari general de l’esport, consultable al Cercaterm i també a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix més de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.