El TERMCAT publica la Terminologia de les curses populars

  

La Terminologia de les curses populars recull 192 termes relacionats amb el món de les curses i l’afició per sortir a córrer. Es tracta d’un àmbit de llarga tradició, la popularitat del qual ha experimentat un gran creixement aquests darrers anys. Llibres, blogs, mitjans de comunicació i converses s’han omplert d’expressions com ara calaix de sortida, mur, beguda isotònica, xip, millor marca personal... I en alguns casos, es fan servir formes angleses (runner, running, tapering, finisher) en detriment de les paraules catalanes tradicionals o més adequades.

L’objectiu d’aquest material és contribuir a la difusió d’una terminologia catalana adequada també en aquest terreny. S’adreça especialment a periodistes, organitzadors de curses, mediadors lingüístics i altres professionals que han de fer ús d’aquests termes en la seva activitat diària. Però també pot tenir interès per als corredors en general, especialment per a aquells a qui agrada de compartir les seves experiències en les xarxes socials.

El recull se centra en la terminologia emprada en l’àmbit de les curses populars, és a dir, les curses que s’organitzen obertes a tota mena de participants. Però, a banda de les curses —que són un dels elements més característics d’aquesta activitat—, de fet el diccionari aplega termes que es fan servir també fora de l’àmbit competitiu.

La presentació pública del producte s’ha fet coincidir amb la setmana de la marató de Barcelona, una de les fites més rellevants en el farcit calendari de curses populars que es fan a Catalunya.

La terminologia d’aquest recull en línia s’anirà completant amb la informació que ens facin arribar els usuaris o que, de moment, encara està en una fase incipient de treball.

L’obra forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix més de cent títols dels més diversos àmbits d’especialitat, amb una presència destacada de diccionaris relacionats amb el món de l’esport.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.