El TERMCAT publica la Terminologia del triatló

Terminologia del triatló

El TERMCAT publica la Terminologia del triatló, que ha estat elaborada amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i l’assessorament d’experts vinculats a la Federació Catalana de Triatló. Conté prop d’un centenar de termes bàsics d’aquesta pràctica esportiva que aquests darrers anys s’ha popularitzat considerablement a casa nostra.

El diccionari inclou termes relacionats amb els esports que integren el triatló —natació, ciclisme i cursa a peu— i les transicions de l’un a l’altre (àrea de transició, línia de desmuntatge, segment de ciclisme), el material requerit (porta-xips, sabatilla de ciclisme, vestit de triatló), el reglament (anar a roda, àrea de penalització, doblat, sortida per onades) i les modalitats d’aquesta pràctica esportiva (duatló, quadriatló). Cada entrada conté les denominacions catalanes, una definició, equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes explicatives.

Aquest recull terminològic pretén contribuir a la difusió d’una terminologia catalana adequada en aquest àmbit. La Terminologia del triatló forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 120 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat, amb prop d’una vintena de diccionaris dedicats específicament a diferents esports, com ara el Diccionari de futbol, el Diccionari d’esgrima, el Diccionari de rugbi, el Diccionari d’atletisme o la Terminologia de les curses populars.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.