El TERMCAT estudia la terminologia bàsica del twirling

  

Aquest dilluns, 12 de maig, ha tingut lloc al TERMCAT una sessió de normalització sobre terminologia pròpia de l’àmbit del twirling. El twirling és un esport que es practica amb acompanyament musical i que consisteix a executar exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica fent figures amb un o més bastons.

En la reunió s'han estudiat una quarantena de termes, la majoria manlleus de l’anglès, per als quals no hi ha cap denominació fixada en català. L’objectiu és buscar-los una alternativa catalana que tingui el màxim consens entre els especialistes. A la reunió hi han assistit experts vinculats a la Federació Esportiva Catalana de Twirling i s’hi han analitzat termes com ara corps i X-strut —que designen dues modalitats de twirling— o airplane, double leg roll, flourish, fujimi i juggle —que designen algunes figures de twirling.

Tots els termes de la sessió provenen de la Terminologia del twirling, un projecte en curs d’elaboració que contindrà una vuitantena de termes relacionats amb aquest esport.