Nous termes en estudi (27/10/11)

iStockphoto/Svitlana Niedielska

Dijous 27 d’octubre tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor. En aquesta reunió s’estudiaran una trentena de termes de l’àmbit del criquet amb l’objectiu de validar les denominacions catalanes acordades a la sessió de normalització sobre termes de criquet que va tenir lloc a la seu del TERMCAT el 10 d’octubre passat, a la qual van assistir especialistes vinculats a la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Criquet, periodistes esportius, lingüistes de l’àmbit esportiu i terminòlegs del TERMCAT.

Els termes que es presentaran en aquesta reunió es poden agrupar en tres grans apartats: camp i material de joc (pista, línia frontal, línia lateral, wiquet, etc.), jugadors (batedor -a, jugador -a de camp, defensor -a del wiquet, etc.) i conceptes de joc (pilota injugable, torn de bat, tombar el wiquet, etc. ).

Si ens voleu fer arribar informació addicional sobre algun d’aquests termes, perquè en sou experts o els coneixeu especialment, ho podeu fer per mitjà de la Bústia de suggeriments.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres de l’Institut d’Estudis Catalans, del Termcat i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.