La Terminologia del twirling en el nou diccionari en línia del TERMCAT

Twirling

El TERMCAT publica en línia la Terminologia del twirling, que aplega la terminologia pròpia d’aquest esport, que es practica amb acompanyament musical i que consisteix a executar exercicis de manera coordinada i harmònica amb un o més bastons. L’obra recull i defineix conceptes bàsics del twirling, les modalitats, les especialitats i els elements més habituals.

La Terminologia del twirling aplega 73 termes, com ara brètzel, cascada, dos bastons, hollie, material de contacte, posició de salutació, recepció de revés o vuit vertical, per citar-ne alguns. Bona part dels termes que conformen l’obra són neologismes, que han estat estudiats i debatuts per especialistes de l’àmbit i ratificats pel Consell Supervisor del TERMCAT. La Terminologia del twirling cobreix, així, l’absència de recursos terminològics en català en l’àmbit d’aquest esport, que en els últims anys s’ha fet un lloc en el territori català.

Cada article terminològic conté una o diverses denominacions en català, els equivalents en castellà, francès i anglès, i una definició. També s’han inclòs notes explicatives quan s’ha considerat necessari. Així mateix, s’indica l’àrea temàtica a què pertany cada terme. La consulta en línia dels termes es pot fer mitjançant l’accés alfabètic, l’accés temàtic o el quadre de cerca.

En l’elaboració de la Terminologia del twirling s’ha rebut el suport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i l’assessorament d’experts vinculats a la Federació Esportiva Catalana de Twirling.

L’obra forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que recull més de noranta repertoris terminològics d'àmbits especialitzats.

Podeu accedir a aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa