El Diccionari general de l’esport s’actualitza amb nova terminologia

Actualització Diccionari general de l'esport

El Diccionari general de l’esport s’ha actualitzat amb tota la informació del món de l’esport treballada durant el 2019 en l’àmbit del TERMCAT, amb la participació activa d’especialistes i usuaris.

Això vol dir que, a més d’aplicar modificacions i esmenes als termes ja existents, s’han afegit al diccionari els termes d’esports normalitzats pel Consell Supervisor, els termes elaborats pel Servei de Consultes arran de peticions o consultes dels usuaris, i els termes creats arran de la detecció interna de buits terminològics. Igualment, també s’hi han afegit els termes més destacats de la Terminologia del triatló, publicada el 2018 però fins ara no incorporada al Diccionari general de l’esport. Tots aquests termes s’han adaptat a l’estructura i les característiques del diccionari.

En total s’hi han inclòs 79 termes, que eleven el total a 11.405 termes esportius. Les novetats són termes que fan referència a conceptes molt generals (per exemple, esport adaptat), esports de gran públic (bloqueig i continuació en bàsquet, central dret | central dreta en futbol o gran eslam en tennis), patinatge sobre rodes (esport de roda petita o trineu d’asfalt), triatló (entrenament de transició o segment), esports que són variants d’altres o són poc practicats a casa nostra (costejament o jianzi) i també aparells i estris tecnològics d’incorporació recent (VAR).

Tots aquests termes nous es poden consultar en l’apartat de Noves incorporacions del diccionari en línia.

D’aquesta manera, el Diccionari general de l’esport es continua actualitzant cada any, amb la voluntat de consolidar-se com un diccionari de referència en l’àmbit esportiu i amb el compromís d’incloure periòdicament totes les novetats en esports que va elaborant el TERMCAT, gràcies a la col·laboració d’especialistes i usuaris.

El diccionari forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 150 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.