El Diccionari general de l'esport s'actualitza amb les novetats del 2018

Diccionari general de l'esport

El Diccionari general de l’esport s’ha actualitzat amb tota la informació del món de l’esport treballada durant el 2018 en els diferents processos del TERMCAT, amb la participació d’especialistes i usuaris.

Això inclou els termes normalitzats pel Consell Supervisor, els termes del Servei de Consultes elaborats arran de peticions o consultes dels usuaris, i també els termes creats amb motiu de la detecció interna de buits terminològics.

Concretament, a banda de diverses modificacions i esmenes aplicades, s’hi han inclòs 23 termes nous, que eleven el total a 11.316 termes esportius. Les novetats són termes que fan referència a conceptes molt generals (per exemple, instrument esportiu o matalàs), espais geogràfics que acullen activitats esportives (muntanya mitjana), esports poc practicats a casa nostra (aixecament de pedres, marxa aquàtica) o aparells i estris tecnològics d’incorporació recent (ull de falcó, halo).

Tots aquests termes nous es poden consultar en l’apartat de Noves incorporacions del diccionari en línia.

D’aquesta manera, el Diccionari general de l’esport enceta  les actualitzacions de periodicitat anual, amb la voluntat de configurar-se com un diccionari de referència en l’àmbit esportiu, sempre actualitzat i amb la inclusió constant de tota la terminologia esportiva elaborada al TERMCAT.