El Diccionari general de l'esport s'actualitza

imatge de complements esportius

El Diccionari general de l’esport s’ha actualitzat amb tota la informació del món de l’esport treballada durant el 2020 al TERMCAT, gràcies a la participació activa d’especialistes i usuaris.

Això vol dir que s’hi han afegit una cinquantena de termes de ciclisme treballats internament, una vintena de termes elaborats pel Servei de Consultes arran de peticions o consultes adreçades pels usuaris i uns quinze termes creats arran de la col·laboració amb diverses federacions catalanes en apunts i infografies per al portal de l’Esport. A més, s’han aplicat modificacions en termes ja existents, amb l’objectiu de mantenir les informacions posades al dia.

Concretament, s’hi han incorporat 89 termes, que eleven el total a 11.494 termes esportius (és a dir, 522 més que l’edició inicial de 2010) i s’han modificat 45 termes. Els termes nous fan referència a conceptes generals (per exemple, esport de formació), gimnàstica (elevació de malucs [o elevació de pelvis]), components d’una bicicleta (tija del manillar), esports de pilota (carriler | carrilera en futbol o minihandbol en handbol), motonàutica (moto de conducció assegut), curses d’orientació (rogainer | rogainera), muntanyisme (via cordada) i esports adaptats (hoquei interior).

Tots aquests termes nous es poden consultar agrupats en l’apartat de “Noves incorporacions” del diccionari en línia.

D’aquesta manera, el Diccionari general de l’esport manté el compromís d’actualitzar-se cada any, amb la voluntat de consolidar-se com un diccionari de referència en l’àmbit esportiu, per compleció i per actualitat de la informació. I aquest compromís del TERMCAT és possible gràcies a la col·laboració entusiasta d’usuaris i d’especialistes, molt especialment de les federacions esportives agrupades sota la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

El Diccionari general de l’esport forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment prop de 160 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.