Acord entre la Federació Catalana d'Escacs i el TERMCAT

Terminologia dels escacs

El president de la Federació Catalana d'Escacs, Antoni Ayza, i el director del TERMCAT, Jordi Bover, han signat un acord de col·laboració que té per objecte actualitzar i ampliar el contingut de la terminologia dels escacs i donar-hi la més àmplia difusió possible, amb l'objectiu de contribuir a afavorir la presència del català en aquest esport.

Per a dur a terme aquest acord, el TERMCAT posarà a disposició de la Federació Catalana d'Escacs el contingut de la Terminologia dels escacs, que va elaborar l'any 2005 i es pot consultar en línia, perquè la Federació pugui treballar en l'actualització, i li facilitarà la formació i l'assessorament necessaris per a fer-ho. També normalitzarà els termes que ho requereixin.

La terminologia que actualment es difon consta d'un centenar de termes, amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany. L'actualització preveu la classificació temàtica dels termes, l'ampliació del corpus i la revisió de les definicions si és necessària.